Tetőtéri beépített szekrény

Tetőtéri beépített szekrény

Az egyedi tervezésű tetőtéri beépített szekrény segít optimálisan kihasználni a ferde fal által létrehozott szűk teret. A méretre készített gardróbszekrényekkel, fiókos és tolóajtós szekrényekkel ötletesen használható ki a falak által meghatározott tér. Tökéletes megoldás a maximális helykihasználásra. Másrészt a praktikum és a stílus harmonikus keveréke alakítható ki a tetőtérben is.

Miért jó ötlet a tetőtér beépítése?

Az elmúlt években egyre többen alakítanak ki hálószobát, vagy gardróbszobát a tetőtérben. A beépítés általában a család növekedése miatt merül fel, de gyakran az otthoni iroda kialakítása miatt, hiszen a beépítésével lehet a legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló térből. Ugyanakkor a beépített szekrények és gardróbszekrények az ingatlan értékét is növelik.

Egyedi tetőtéri beépített szekrény, amely a hely adottságaihoz illeszkedik

A tetőtérrel rendelkező lakásokban gyakori dilemma, hogy hogyan lehet a ferde fal által létrehozott szűk teret optimálisan kihasználni. A jellegéből adódóan gyakran bonyolult szögeket eredményez, és a ferde tető vagy a ferdén vágott fal alatt a normál klasszikus szekrények nem jöhetnek szóba. A ferdén elhelyezkedő teret nem könnyű megtervezni, és berendezni, ugyanakkor rengeteg lehetőség rejlik benne. Ezekben a terekben az egyedileg tervezett és gyártott gardróbok és szekrények nyújtanak megoldást, hogy minden centiméter maximálisan ki legyen használva. Az egyedi tervezésű bútorok könnyen igazodnak minden ferdeséghez, szöghöz és mélyedéshez. A hely adottságai nagyban befolyásolják a szekrény elhelyezését, hogy a ferde faltól is kényelmesen hozzá lehessen férni. A csapott fal jól kitölthető például tolóajtós szekrénnyel, és polcokkal egyaránt. De jó megoldás az éjjeliszekrényként is használható ágyhoz integrált függesztett szekrény is. A szekrények kialakításánál a pontosság kulcsfontosságú - a pontos mérésektől kezdve, a végső beállításig.

Beépített szekrények fajtái 

Két különböző típusú ferde beépített szekrény alakítható ki: beépített szekrény ferde háttámlával, illetve ferde oldalakkal. Az utóbbi jó választás, ha a teret látványosan szeretnénk növelni. A beépített szekrény kialakításnál figyelni kell a magassági méretekre: ha a ferde rész meghaladja a lógatási magasságot (kb. 70-100 cm), akkor a szekrény alkalmas lesz vállfás ruhák rendezett tárolásához is –ellenkező esetben máshol kell kialakítani helyet a vállfás ruháinknak –.

Tetőtéri gardróbszekrény kialakítása

A kis tetőtéri szobából a tetőtéri gardróbbal lehet a legtöbbet kihozni. A ferde mennyezet felhasználása bőséges tárolási lehetőséget biztosít anélkül, hogy rovására menne az értékes alapterületnek. Így a korlátozott négyzetméterekből a lehető legtöbb hozható ki. Az egyedi gardróbszekrények jelentősen fokozzák a szoba esztétikai megjelenését, emellett a tárolási lehetőségeket maximalizálják. Bármilyen stílushoz igazítható, - akár klasszikus, vagy akár elegáns modern dizájnhoz. Ideális esetben a terület zónákra is osztható, ahol mindenkinek meglesz a saját igényei szerint kialakított része. A szekrények nehezen hozzáférhető helyein a polcok alkalmasak például a szezonális használatú tárgyak számára, míg az alacsony zónákban lévő polcokon a nehezen tárolható kézitáskák tárolhatók, valamint cipőtároló rekeszek rendszere alakítható ki. A tetőtérben olyan rész is kialakítható, amely alkalmas háztartási eszközök, porszívó esztétikus tárolására is.

Testreszabott szekrények ferde mennyezethez

A bútorokkal a tér nem csak maximalizálható, és funkcionálissá tehető! Az alapos tervezésnek, és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően a szekrények igazodnak az egyedi igényekhez, és az egyéni stílushoz, és egy leheletnyi kifinomultságot hoznak a térbe.

Innovatív tárolási megoldások

Állítható polcok, okosan megtervezett akasztóhelyek által a ferde mennyezet minden millimétere hasznosul. A mennyezetig érő függő rendszerezőkkel hatékonyan tárolhatók az összehajtogatott ruhák és kiegészítők, így a rendelkezésre álló függőleges tér maximálisan kihasználható. A dupla akasztók alsó rúdja hosszabb ruhadarabokhoz, nadrágokhoz használható, a felső rúd pedig a rövidebb ruhaneműk az ingek, blúzok, zakók gyűrődésmentes akasztására.

Tetőtéri beépített szekrény alacsony mennyezetre

Alacsony mennyezet esetén az alacsony magasságú tetőtéri gardróbszekrények, vagy félmagas szekrények, fiókos komódok nyújtanak megoldást, hogy a lehető legtöbbet lehessen a korlátozott térből kihozni.

Tolóajtókkal jelentős hely takarítható meg

A beépített szekrény egyrészt praktikus tárolási módot jelent, másrészt stílusos összefüggő teret hoz létre. A hagyományos nyílóajtós szekrények jóval több tárolóhelyet foglalnak el, mint a tolóajtós szekrények, így nem véletlenül az egyik legnépszerűbb típus. Akár kisebb szobában is kialakítható, hiszen csak a nyitáshoz és záráshoz van szükség elegendő helyre, ezért különösen ideális megoldás tetőtérben. Tágassá és pihentetőbbé varázsolják a szobát azáltal, hogy megszakítás nélküli vonalat alkotnak, nincsenek rajta fogantyúk sem.

A Konyhabútor-Felújítás Budapest weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.