konyhaszekrény ajtó felújítása

Konyhaszekrény ajtó felújítása

Az esetek többségénél a meglévő konyhabútor gazdaságosan felújítható anélkül, hogy a régit lebontanánk, és teljesen újat készíttetnénk.

A konyhaszekrény ajtó felújítása illetve a munkalap cseréje minden konyhában látványos változást eredményez. A régi fóliázott ajtófront teljes cseréje még szűkösebb költségvetés esetén is jó lehetőség arra, hogy a meglévő konyha kedvező áron kerüljön felújításra. Összegyűjtöttük a konyhaszekrény ajtóval kapcsolatos legtipikusabb hibákat, és javítási megoldásokat.

Konyhaszekrény ajtó felújítása

A konyha szinte minden otthonban az élet legfontosabb színtere, központi szerepet tölt be a családok életében. Átlagosan legalább két óra az, amit itt töltünk. Akár új konyha vásárláson, vagy a régi felújításán gondolkodunk, érdemes szem előtt tartani, hogy (általában) hosszú évekig fog kiszolgálni. A trendek folyamatosan változnak, de míg a konyha falát könnyen átfesthetjük, addig a teljes konyhabútor cseréje cseréje csak nagy anyagi áldozat árán valósítható meg. 

Az esetek többségénél a meglévő konyhabútor gazdaságosan felújítható, modernizálható anélkül, hogy a régit lebontanánk és kidobnánk és teljesen új konyhabútort készíttetnénk. A felújítási munkák közé az ajtófront csere, a konyhai előlap cseréje, illetve a munkalap cseréje sorolható.

Maga a konyhabútor több részből – egy konyhatestből más szóval korpuszból és konyhafrontokból (ajtókból), munkalapból, vasalatokból áll, és beépített konyháknál konyhagépekből áll. Gyakori, hogy a korpusz még hosszú évek múlva is jó állapotban van, nincs rajta sérülés, nem rogyott meg, és nincs ázástól feldagadva sem. Ha a belső elrendezése is megfelelő, és az igényeinknek, ízlésünknek továbbra is megfelel, akkor gyakran elegendő a régi ajtókat lecserélni. Illetve, ha a költségvetés megengedi, a munkalap cseréjével kiegészíteni, amelyek összességében igen látványos változást eredményeznek. Ha konyhafront cseréről döntünk, akkor lehetőségünk van az ajtókkal együtt a kivetőpántokat is lassan záródóra, a fiókvasalatokat 100%osan kihúzhatóra és önbehúzósra lecserélni.

Milyen esetekben lehet gazdaságosan a konyhabútort felújítani?

Meglévő konyhabútor sérülése, elkopása, elhasználódása  esetén

Általában a konyhabútor hosszú időre szól, általában avultsága miatt merül fel a kicserélés gondolata. Idővel még a legjobb minőségű alapanyagból készült bútor is megsérülhet, vagy elkopik a gondos bánásmód ellenére – hiszen jellemzően nagy igénybe vételnek van kitéve. Az ajtókon gyakori, hogy az élek felázástól megdagadnak, illetve a leváló vákumfólia is sokat ront a konyha esztétikus kinézetén.

Megváltozik a konyha elrendezése

Az élethelyzet megváltozása, például a család növekedése miatt is előfordulhat, hogy vagy új elemekkel bővítjük a konyhát, mosogatógépet szeretnénk beépíteni,  vagy az elrendezésén akarunk változtatni. Ilyen esetek például amikor az alsószekrényekben fiókokat szeretnénk az ajtók helyett (vagy fordítva). Vagy például amikor az oldalra nyíló felsőszekrények helyett felfelé nyíló ajtónyitásra váltanánk.

Ízlésvilágunk változása miatt

Az évek múlásával nemcsak az igényeink, de az ízlésünk is változik, és az otthon más színvilágot kap. Sokak számára elengedhetetlen, hogy a konyha harmóniában álljon a lakás többi helyiségével. Így az összhang érdekében a konyha is felújításon esik át. 

Mennyibe kerül a konyhabútor ajtó cseréje?

A konyhabútor ajtó csere ára a következőkből áll össze: 

Választott új konyhafront anyag ára, előkészítés munkadíja, esetlegesen cserélendő vasalatok ( ajtóknál: kivetőpántok ára, ajtófogantyúk, push openek fiókoknál: fiókvasalatok ára, fióksínek, fiókfogantyúk ára és a helyszíni konyhaszerelést végző szakember munkadíja.

Különböző választható anyagok árai között akár tizenötszörös eltérés is lehet, valamint a konyha alapanyagok piacán is folyamatos áremelkedés tapasztalható, így minden esetben egyedi árajánlatot adunk.

A Konyhabútor-Felújítás Budapest weboldal sütiket használ a jobb felhasználói élmény, és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.